maanantai 25. maaliskuuta 2019

Valta takaisin eduskunnalle

Viranomaisilta tuli äänestäjille suunnattu tiedote muun vaalimateriaalin yhteydessä. Siinä kerrotaan, mikä se eduskunta on ja mikä sen toimivalta perustuslain mukaan on. Hyvin tarpeellinen ja hyödyllinen tiedote.
Siinä sanotaan muun muassa sanatarkasti näin:
”Eduskunnalla on toimivaltaa myös kansainvälisissä asioissa. Eduskunta hyväksyy Suomen kansainväliset velvoitteet ja niiden irtisanomisen sekä päättää kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattamisesta perustuslain mukaisesti.”

Pitäisikö tämä tiedote lähettää myös meidän korkeille päättäjillemme, että voisivat tutustua siihen. Tämä sen vuoksi, koska Suomessa on eletty merkillistä aikaa vuodesta 1994 lähtien. Silloin tehtiin Naton kanssa rauhankumppanuussopimus ilman minkäänlaista käsittelyä eduskunnassa. Tämän sopimuksen nojalla suomalaiset ovat osallistuneet lukuisiin sotaharjoituksiin Suomessa ja ulkomailla Naton kanssa.
 Tämän sopimuksen kautta meidät on kytketty osaksi Yhdysvaltojen sotilasstrategiaa ja sen asekauppabisnestä. Rauhankumppanuus on muuttunut kumppanuudeksi.

Samalla tavalla niin sanottu isäntämaasopimus on tehty huippuvirkamiesten ja sotilasjohdon toimesta ilman eduskunnan käsittelyä. Sopimuksen allekirjoitti puolustusvoimien komentaja. Välittömästi sopimuksen seurauksena Yhdysvallat kutsui itsensä harjoittelemaan Rissalaan ja ”näyttämään voimaa Venäjälle” keväällä 2016 ja yhteistyö on tiivistynyt koko ajan suurten Nato-maiden ennen muuta Yhdysvaltojen kanssa.

Viime syksynä suomalaiset olivat Norjassa jälleen näyttämässä voimaa Venäjälle suurimmassa kylmän sodan jälkeisessä Naton sotaharjoituksessa Pohjolassa. Niihin liittyen Suomessa oli ensimmäistä kertaa Naton tukikiohta. Parasta aikaa suomalaisten sotilaiden suurin joukko on harjoittelemassa Ruotsissa Nato-joukkojen kanssa. Keväällä tulee Yhdysvallat pitämään perinteisen Bold Quest -harjoituksensa Suomessa. Sitä varten rakennetaan tukikohta Lappiin kahdella miljoonalla. Tukikohta se on pienikin tukikohta ja ongelmallinen sotilaallisesti liittoutumattomalle pienelle maalle.

Tulevan eduskunnan pitää ottaa valta ja tehdä loppu perustuslain vastaisesta toiminnasta ja sanoa irti moiset sopimukset. Ne sitovat meidät Yhdysvaltojen maailmanvalloituspolitiikkaan ja aseteolliseen kompleksiin, pakottavat asevarusteluun ja jännityksen kiristämiseen lähialueilla ja tekevät meistä vielä terroristien maalitaulun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti