sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Trollijahdissa

Tarjoan oman kotikutoisen selityksen Venäjän trolleille meillä Suomessa. Luovutan sen aivan ilmaiseksi jahtaajille, eihän minulle kukaan maksa mielipiteistäni, perustelluistakaan.

Kylmän sodan päättymisen ja Neuvostoliiton romahduksen jälkeen Suomi kytkettiin pikaisesti Naton kumppanuuteen. Yhteistyö on syventynyt Naton ja ”lännen” kanssa jatkuvasti. Hyökkäyssotaan mahdollistava ns. isäntämaasopimus solmittiin syksyllä 2014. Vuonna 2016 solmittiin kahden väliset sopimukset Yhdysvaltojen ja Iso -Britannian kanssa ja tänä vuonna sopimus Iso-Britannian johtamien nopean toiminnan JEF -joukkojen kanssa. Ne voivat operoida maailmanlaajuisesti ja osallistua hyökkäystoimiin Suomen alueelta.
Tämä kehitys on tapahtunut pienen piirin päätöksin ja sen vuoksi ratkaisujen nauttima kunnioitus kansan syvien rivien keskuudessa ei välttämättä ole korkea.

Suuret mediatalot ovat rummuttaneet vuosia välttämättömyyttä liittyä Natoon Venäjän uhan vuoksi. Ukrainan kriisi sai ne aivan hekuman valtaan. Lähes päivittäin iltapäivälehtien lööpit ja Hesarin ja Ylen uutiset kertoivat, millainen mörkö Venäjä on.

Kun Venäjän sotilaallinen uhka ammuttiin alas, syntyi väite Venäjän aggressiivisesta informaatiovaikuttamista, hybridisodasta. Sitä harjoittaa, väitteen mukaan Pietarissa oleva trollitehdas. Niinpä Suomessa alkoi trollijahti. Kaikki tämä tapahtui suuren julkisen kohun vallitessa. Ja rupesihan trolleja löytymään, kuten noitia aikanaan. Puolustushallinnon tutkija oikein listasi nimeltä mainiten Venäjän trolleja. Niitä sai myös paljastaa Ylen toimittajalle ja hän laati sitten aiheesta uutisartikkelinkin. Homma jatkuu, vaikka itse puolustusministeri on epäillyt tarvetta siihen. Taitaa olla järkevämpi kuin jotkut alaisensa.

Aihetta on käsitelty julkisuudessa hyvin yksipuolisesti. Äänessä ovat olleet trollien metsästäjät, kuten torstain 23.11. Yle-puheen ohjelmassakin.

Kaikesta rummutuksesta ja trollien jahtaamisesta huolimatta Suomen kansan enemmistö ei lämpene sotilaalliseen liittoutumiseen. Kyllä kansan keskuudessa Natoon hivuttaminen tajutaan, sen vuoksi on hermostuttu jatkuvaan, yksipuoliseen mediavyörytykseen. Somessa kielenkäyttö kovenee ja kohdistuu nimittelynä henkilöön. Siitä ovat saaneet osansa Venäjän trollien metsästäjätkin. Eikä siihen tarvita mitään Pietarin trollitehdasta, pystymme siihen itsekin kiukuspäissämme ja vielä paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti